Studerende kan kun få lån fra studerende lån selskaber, der specialiserer sig i at yde lån til studerende i USA. Disse agenturer tilbyder også føderale studielån samt Stafford lån, Perkins lån, Perkins lån, plus lån til studerende, der studerer i udlandet på et kollegium eller universitet i en anden nation. Disse institutioner har den primære funktion at yde økonomisk støtte til studerende, der har brug for det til at betale for videregående uddannelse. De tilbyder flere studielån muligheder med fleksible tilbagebetaling planer. En konsolidering af gælden service tilbydes også af disse organisationer. Dette hjælper studerende til at betale eksisterende gæld, såsom kreditkort eller lægeregninger.

Forskellige typer af lån, der tilbydes af lånebureauer, såsom indkomst-baserede lån, har brug for lån, og lån til studerende, der har dårlig kredit. Studerende er berettiget til behovsbaserede lån afhængigt af deres indkomst. Et behovsbaseret tilskud er for eksempel Pell Grant. Pell Grant modtagere ville ikke være berettiget behovsbaseret finansiel bistand. Hvis den studerende er berettiget til behovsbaserede akademiske stipendier, kan disse lån være tilgængelige. De indkomstbaserede lån er tilgængelige for alle studerende baseret på deres husstandsindkomst.

Som tredjepartsudbyder tilbydes små virksomheder ofte tjenesterne af låneorganisationer. Disse tredjepartstjenesteudbydere fungerer som mellemled mellem låntageren eller långiveren. Dette giver små virksomheder mulighed for at forhandle med långivere for deres kunder.

Små virksomheder mangler ofte økonomiske ressourcer. Långivere spiller en afgørende rolle i at yde lån til uddannelse, især for studerende, for disse små virksomheder. Behandlingstiden for lånet er hurtig, og der er ingen sikkerhedskrav. Den største fordel ved denne aftale mellem långiver, låntager og låntager er, at ingen aktiv eller sikkerhed er forpligtet til at sikre lånet. Uddannelseslån kræver kun den studerendes akademiske optegnelser som sikkerhed.

Talrige organisationer tilbyder uddannelse lån. Mange af disse finansielle støtte virksomheder specialiserer sig i at yde uddannelse lån til studerende på visse områder. De kan have forbindelser med finansielle institutioner, og de er til rådighed til at forhandle med bankerne på vegne af studerende. Andre finansielle hjælpeorganisationer samarbejder med en række finansielle institutioner. Disse organisationer kan opkræve høje behandlingsomkostninger og kan kræve personlige oplysninger fra låntageren.

Disse organisationer er ofte medunderskrivere af uddannelse lån til college-bundet studerende og enhver, der ønsker at låne penge til deres uddannelse. Uddannelse lån penge uden sikkerhed er normalt dyre på grund af de høje renter. Det er vigtigt for bankerne at forhandle rentesatser for organisationer. Disse banker vil forhandle konkurrencedygtige priser med organisationerne, før de godkender et lån. Bankerne er normalt tilbageholdende med at forhandle, så disse organisationer kun tilgang de banker, der kan bevise, at kollegiet-bundet studerende ikke vil standard.